Ikke spis appelsinskall!!
Spiser du skall fra appelsin? Det burde du slutte med, iallefall fra vanlig appelsin. Appelsin og andre sitrusfrukter er behandlet med et stoff som heter imazalil. Imazalil er et stoff de påfører sitrusfrukter etter innhøsting for å forhindre soppdannelse.
Til og med banan er behandlet med dette stoffet.
Økologiske produkter skal ikke være behandlet med dette stoffet (selv om det skjedde i 2008 at de har fant rester av dette stoffet i et parti spanske «økologiske» appelsiner). Det er likevel bedre å bruke økologisk sitrusfrukt når skallet skal spises fordi sannsynligheten for at det finnes der er så liten.
Neste gang du er i butikken: sjekk appelsinkassen og les den lille lappen som er festet på kassen. Der står det at skallet ikke bør spises!
Sitter og spiser appelsin nå faktisk. Og ja, den er økologisk. Tror du det er dyrt? Ja, men nå skal man jo ikke kaste i seg frukt heller. Man skal ha mer grønnsaker enn frukt iløpet av en dag, selv om det nok for mange blir mye frukt og lite grønnsaker 🙂
Økologiske appelsiner er best. Ingen giftstoffer og mer vitamin C <3