Oppbevaringstips

Du har sikkert hørt at epler skiller ut et stoff som gjør at umoden frukt modnes raskere.
Epler skiller ut et modningshormon kalt ETYLEN. Men mange andre planteprodukter skiller også ut etylen.

Eple

Disse skiller ut mye etylen: Epler, pærer, bananer, avocado, tomat, melon og plommer.

Hvis du oppbevarer grønne grønnsaker som slangeagurk, rosenkål, brokkoli og spinat vil de gulne fordi de er veldig ømfindtlige for etylen! Gulrøtter kan bli bitre og salathodet kan få brune flekker. Dill kan bli smakløs. Litt trist å skulle miste dills kryddereffekt fordi man oppbevarte den sammen med matvarer som skiller ut mye etylen!

Klimakterisk frukt er frukt som responderer på etylen. Eksempler på klimakterisk frukt er pære, banan, eple, avokado, cherimoya, mango, oliven, fersken, pære, plomme, tomat og fiken.

Kjekt å vite!?? Mer om etylen imorgen 🙂

Hilsen Tina

Publisert under Diverse, Ernæringstips, OBS! Vær forsiktig

Comments are closed.

Om bloggen



Hei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!