Ananas – STERK
Her om dagen spiste jeg en enkel og rask lunsj; Ryvita gjærfritt knekkebrød + fetaost (sau- og geitemelk) + ananas.
Åh, ananasen var så sterk, ikke sterk i smaken, men sterk på den måten at jeg ble sår. Jeg lagde ananasbåter som var som en halv sirkel. Og spiste på den slik at munnvikene kom i kontakt med ananasen. Det skulle jeg ikke gjort igår med DEN ananasen….. Burde lagd biter og spist med gaffel.
Ananas inneholder et enzym som heter bromelain som benyttes i enzymtilskudd. Det hjelper til med å fordøye proteiner, selv om de skulle befinne seg i munnen din! Det er derfor man av og til,, hvis ananasen er «sterk» blir sår av å spise den. Bokseananas gir ikke samme effeten da enzymet er ødelagt.
Prøv gjerne å spise rå ananas sammen med kjøtt, fisk eller belgfrukter dersom du tror du har problemer med å fordøye proteiner.
🙂 🙂 🙂 🙂
Jeg ville ikke anbefalt å spise rå ananas på tom mage……..det kan bli for sterkt!
Akkurat nå ligger aubergine og søtpotet i ovnen. Skal lage en ny rett som jeg er veldig spent på!
Er den god skal dere få oppskriften! Nå gleder jeg meg til å lage ferdig aubergineretten. Egentlig er det ikke en selvstendig rett, men tilbehør. Uansett, jeg tror det blir godt!
Ha en hyggelig lørdagskveld! Hilsen Tina