Fisk i kokosmelk
Jeg lovte dere noen oppskrifter og her kommer den ene 🙂
Denne retter er kjempegod! Får du besøk av noen som ikke spiser kumelk og/eller gluten så er dette en kjempegod rett. Ingen kommer til å føle seg utenfor og alle nyter maten!
Dette skulle holde til 2-3 personer
2 hele nellik, malte
4 grønne kardemommekapsler
1-2 friske grønne chilier, malte eller meget finhakkede
2 hvitløksfedd, pressede
1 cm frisk, skrelt og meget finhakket ingefær
1-3 ts vindaloo masala pulver
sitronsaft
500 g hvit fiskefilet
2 ss olje
1 løk i tynne skiver
3 dl kokosmelk
salt
korianderblad til pynt
1.
Bland nellik, kardemomme, chili, hvitløk, ingefær og vindaloo masala (etter smak) godt. Har du krydderkvern maler du alt i den. Rør inn sitronsaft til du har en glatt, tykk pasta.
2.
Skyll fiskefiletene raskt og tørk dem med kjøkkenpapir. Bre krydderpastaen på fisken i et jevnt lag.
3.
Varm oljen i en stor stekepanne. Stek løken til den er blank, myk og begynner å få farge. Legg i fiskefiletene og stek dem på begge sider til de er gyldne.
4.
Hell i kokosmelken og smak til med salt. Legg på lokk og la fisken trekke på svak varme i 15 minutter. Pynt med koriander og servér f.eks kokt ris/quinoa/potet og grønnsaker til.
Ifølge boken skal dette holde til 4 personer, man har en tilberedningstid på 20 minutter og en koketid på 30 minutter.
Retten er kjempegod, men denne mengden holder ikke til 4 personer! Jeg ville ikke invitert 3 andre personer på middag til denne mengden da jeg har forsøkt og det holdt kun til to personer 🙂 🙁 Ehhh, men nå spiser ikke jeg lite så derfor skrev jeg på toppen at det kan være det holder til 2-3 personer 🙂