Den store matdagen :)
Idag var vi syv personer til middag.
Matlagingen startet lørdag kveld…….ikke fordi det var nødvendig, men fordi den ene retten blir best dagen etterpå 🙂
Her ser dere bordet med maten:
Min favorittrett er i den beholderen som er offwhite med blå ring rundt. Den er laget av valnøtter, kylling, granateplepuré, ghee og litt sukker.
Den gule runde saken er ris tilberedt i en riskoker. Den ble laget med ris, vann, masse ghee og safran.
Salaten var kjempegod og bestod av Isbergsalat, agurk, squash, jordskokk, tomat, grønn oliven, vårløk, grønn chili, ferske urter: persille, mint, estragon, olivenolje, gulrot og salt. Litt av en blanding??
Den lille bollen er fylt med spinat.
Lørdagshandelen var FULL av grønnsaker, friske og tørkede, nøtter og frø.
Dette er en stor gryte full med bløtlagte tørkede urter. Kjempekul farge, ser så frisk og sunn ut!
Disse urtene blandes med lammekjøtt som er stekt med masse løk. Senere blandes urtene og lammekjøttet + at det tilsettes ferdigkokte røde kidneybønner, ghee og deler av tørket lime. Dette koker koker koker koker koker koker koker og KOKER…
Man kan lure på hvor mange % sunnhetsverdien endres!! Denne retten kokte ca. 20 timer….
I know, det er mye. Og jeg som drømmer om raw food 🙂 Denne retten faller totalt utenfor den kategorien, skivebom rett og slett.
Slik ser den ut når den er ferdig 🙂 Jeg spiste den ikke da en annen favorittrett var på bordet. Viktig å velge favoritten først.
Happy eating! Alle var fornøyde med maten. Vi pleier å gi karakter på maten vi lager. Idag ga jeg karakter 6!
Her sitter jeg fornøyd med en kopp te etter maten 🙂