Japanerne skal lage burger fra kloakken?!
La japanerne redde de stakkars vegeterianerne som ikke får proteiner fra vegetabilske kilder!!!
Eh, hva??
Jeg vil ikke være uhøflig eller noe, men dette stemmer rett og slett ikke!
Når folk leser artikkelen om kloakkburgeren på vg.no fortsetter mange troen på at man må spise kjøtt for å i seg proteiner, eller for å få i seg nok proteiner……
Her er et utklipp fra en artikkel på www.vg.no idag:
En kamerat som var på besøk idag fant artikkelen på mobilen sin og viste den til meg 🙂 Takk Knut-Morten 🙂
Da kan vi gå over til litt fakta:
Proteininnhold i diverse kjøtt:
Kylling, brystfilet – 24 gram
Flatbiff av lam – 21,3 gram
Indrefilet av storfe – 21,2 gram
Bacon med svor – 13,9 gram
Kjøttdeig – 13,2 gram
Fisk
Oppdrettslaks – 19,9 gram
Makrell – 18,5 gram
Torsk i skiver 18,1 gram
Så kan vi bevege oss over i planteriket:
Korn
Quinoa – 14
Havregryn 11,7
Hirse – 11,3
Ris – mellom 7 og 8 gram
Frø
Solsikkefrø – 20,3
Gresskarfrø – 21,8
Nøtter
Peanøtter 25,8
Valnøtter 14,7
Skåldede mandler 21,1
Pistasjnøtter 17,9
Belgfrukter
Kikerter 21,3
Nå er det slik at vegetarianere i motsetning til veganere faktisk spiser egg og melk/melkeprodukter og derfor også får proteiner derfra! Samt at mange vegetariere også spiser fisk!
Egg – 12,6 gram protein
Melk- 3,3 gram protein
Kunne vært en fordel å definere både hvilken plantekost journalisten mente samt hvilken type vegetarianer, men uansett skal de få de proteiene de trenger fra plantekost ved å sette sammen måltidene i løpet av dagen rett!
No problemo 🙂
Dette kan det jo være flere lurer på, hvordan sette sammen iløpet av en dag slik at protein fra ulike kilder komplementerer hverandre?? Det kan bli et annet innlegg.
God lørdagskveld