Grønnsaksbiriyani
NÅ – endelig, er den indiske risretten her 🙂
Dette trenger du:
Krydder, grønnsaker og ris (+ lit olje + løk) samt nøtter, rosiner og ost (geiteost f.eks Balsfjord fungerer kjempefint)
Mengder og fremgangsmåte kommer helt nederst i innlegget!
Det første jeg gjør er å steke løk til den er gylden for så å tilsette krydderne inkl. hvitløk. Dette skal rørestekes i 2-3 minutter.
Helt til det ser ca. slik ut!
Da er det tid for å tilsette risen. Risen skal rørestekes i ca. 5 minutter til riskornene er nesten blanke.
Så tilsettes grønnsakskraft (jeg bruker den økologiske til naturata som er uten gjær/gjærekstrakt)
Deretter kommer grønnsakene!
Når grønnsakene er tilsatt skal du la gryten koke opp, dempe varmen og la det hele trekke til risen er mør og alt vann er trukket inn og bort.
På dette bildet er det ikke helt ferdig enda 🙂
Når alt vann er kokt inn og risen er mør tilsetter du hakkede nøtter, rosiner og ost! Bland det inn i alt det andre og la kjelen så trekke i ca. 5 minutter til.
Til venstre på bildet er grønnsaksbiriyanien!
Her er alle ingrediensene (bortsett fra grønnsaksbuljongen….)
Dette trenger du:
500 gram brun basmatiris som bløtlegges i ca. 30 min
3 ss ghee eller olje
1 stor løk som finhakkes
2 hvitløksfedd, finhakket
8-10 hele nellikspiker
2 biter kanelstang
4-5 kardemommekapsler
1 ts gurkemeie
1 ts garam masala
250 gram grønnsaker i biter
6 dl grønnsakskraft
50 gram ost i terninger
50 gram rosiner
125 gram blandede nøtter, hakket
Slik gjør du:
Sil av vannet p risen og skyll den.
Varm oljen eller ghee i en kasserolle og tilsett løk. Stek til den er gylden.
Tilsett krydder og hvitløk og rørestek i 2-3 minutter.
Tilsett risen til kasserollen og rørestek til riskornene er blanke.
Grønnsakskraften tilsetten og kokes opp.
Tilsett grønnsakene, demp varmen og la det trekke til risen er mør og alt vann er trukket inn.
Dryss på ost, rosiner og nøtter og bland det inn.
Legg på lokket og la det trekke 5 minutter til!
Lykke til!!!
Neste gang en oppskrift kommer blir det linseretten til høyre for biriyanien på bildet lenger opp i vedlegget. 🙂
Åhhhh,den skal jeg garantert lage!!!Takk for oppskriften!!!:-)Veldig gøy med nye smaker!Første gang jeg er her inne på bloggen din.Men blir ikke siste gang:-)God kveld!
Jeg elsker nye smaker selv! Det er helt fantastisk gøy med nye saker. Ei venninde skal lære meg tikka masala på en helt annen måte enn jeg har smakt før. Blir det vellykket kommer oppskriften!
God natt 🙂
Da krysser jeg fingrene for det!!!Jeg har vært syk lenge med leddsmerter,uttmattelse og overfølsom på diverse matvarer.Klaget til legen min i årevis på at jeg får magesmerter og oppblåst mage etter inntak av mat.Blodprøver gir ingen svar.Tok gastroskopi ifjor,uten funn.Jeg har følsom mage.Blitt urolig lei av å kjempe denne kampen.Men kan jo ikke gi opp heller!Har 2 flotte gutter å følge opp!Men sliter på meg!Etter 1 og et halvt år med konstante smerter.Skal jeg til utredning for ME.Men når jeg får time vet jeg ikke.Men jeg vil gjøre det jeg kan gjennom mat og tror absolut det har en sammenheng.Gleder meg til å bli inspirert av dine oppskrifter og innlegg!!!Kan jo bli et av hverdagens gleder!:-)
Det finnes mange typer reaksjon på mat – flere enn legen din kanksje er oppmerksom på eller har nok kunnskap om. Flere av disse gir smerter, oppblåsthet og lite energi. Trenger kanskje ikke ta hele debatten offentlig siden det er personlig, men send meg en e-post til tina@hamelten.no om hvilke matreaksjoner du har testet til nå, så skal jeg tipse deg om hva du ellers kan sjekke! Hilsen Tina