Gresk auberginesalat

Jeg lagde gresk auberginesalat her om dagen. Ganske godt! Men litt sterkt.

Dette var middagen vi hadde;

I midten ser dere auberginesalat
Til venstre for den er det gresk salat med norsk fersk geitost! Den er skikkelig god i gresk salat.
Det hvite er raspet nepe.
Grønn salat fra Jeløy 🙂
På hovedtallerkenene ligger det en indisk risrett med grønnsaker (denne retten går vi gjennom imorgen) + en linserett med franske puylinser som vi har fått dilla på!
I glassene: usukret blåbærsaft!

Det er få og enkle ingredienser i auberginesalaten

I tillegg til ingrediensene på bildet er det salt og pepper…..

Du trenger følgende:
2 auberginer
1 ss olivenolje
1 ss sitronsaft eller eddik
1 håndfull persille
2 skrelte hvitløksfedd
litt salt og evnt. litt pepper
1,25 dl yoghurt naturell (jeg brukte soyayoghurt inntil vi skal prøve å lage vår egen geitemelksyoghurt!!)

Slik gjør du:
1. Auberginene skylles og hulles (lag mange hull….) med en gaffel.
2. Auberginene settes i ovnen, på grillfunskjon – la de være i ovnen til de er mye inni og skallet er skikkelig mørkt.
3. Snu auberginene så de ikke brennes mens de er i ovnen.
4. Ta de ut, la de avkjøles og ta deretter av skallet.
5. Putt auberginene, olje, sitronsaft, persille, yoghurt og hvitløk i en blender
5. La maskinen gå til du har en jevn masse.
6. Tilsett salt og pepper etter ønske.

Den kan gjerne stå og godgjøre seg et par timer før servering. DET rakk ikke jeg, men den var god likevel!


Jeg kunne skrevet masse om helsebringende fordelene, men er litt i feriemodus selv, men vær sikker på at det er masse sunt her!!

Imorgen går vi gjennom den indiske risretten!
Håper dere vil prøve auberginesalaten og si om dere likte den eller ikke. Alltid kjekt med tilbakemeldinger på hva folk liker!. Apropos det, kan jeg fortelle at Fred ikke var så veeeldig begeistret for den. Men det bryr jeg meg ikke så mye om, for jeg likte den selv! Men for all del, det er ikke en rett som fungerer alene, det er som en slags smakssetter/saus/tilbehør til andre ting!

Happy tuesday! (håper vi iallefall :))

Publisert under Oppskrifter

Comments are closed.

Om bloggen



Hei! Jeg heter Tina Helen Hamelten og er utdannet klinisk ernæringsfysiolog. Dette er en blogg om ernæring. Jeg er opptatt av sammenhengen mellom kosthold og helse og skal dele kunnskap, erfaring og tanker rundt temaet ernæring med dere + litt om trening/sport selvfølgelig.

Blogger

Her kommer det en liste over blogger jeg liker!